teokset

FILTER

kuva teemu heljo

FILTER on Milla Järvisen (sirkustaiteilija), Sonja Pällin (tanssitaiteilija) ja Eliel Tammiharjun (ääniassemblaattori) liikkeellinen ja äänellinen tutkielma minäkuvan muodostumisesta 2000-luvulla. Teos sai ensi-iltansa Lahden Pikkuteatterissa lokakuussa 2018. Esitys tutkii ympäristön, sosiaalisen median pyhän sanan ja oman menneisyyden vaikutusta suhteessa nykyhetkeen. Teos tarkastelee toisen ihmisen tekojen sekä sanojen merkityksiä ja seurauksia nuoruuden ajan kokemuksissa suhteessa aikuisuuteen. Kuka minä olen? Millainen olen? Millainen haluan olla?

lisätiedot ja tiedustelut milla.jarvinen@hotmail.com sonja.palli@gmail.com

https://www.ess.fi/uutiset/kulttuurijaviihde/art2472860

https://www.ess.fi/uutiset/kulttuurijaviihde/art2494640

————————————————–

LAULUNARVOINEN

laulunarvoinen

kuva oona kauhala mj

SPECTACULAR, SPECTACULAR! WELCOME TO SEE A FAILURE!

Laulunarvoinen saa raaminsa kehollisuudesta, ilma-akrobatiasta. Näyttämönsä luonnosta ja luonnollisuudesta kaikilla aisteilla. Pinnan, äänen sekä sävyn Suomen muinaisuskomuksista sekä mytologiasta. Hengityksen ja hengenahdistuksen meiltä ihmisiltä, joista useat hakkaamme päätämme seinään jokaisesta epäonnistumisesta, stressaamme pienistä vastoinkäymisistä, ja verhoamme itsemme statuksilla, joiden takana kuvittelemme olevamme turvassa. Sydämensä teos saa kehitysvammaisilta opitusta pyyteettömästä rakkaudesta suhteessa hyväksyvään luontoon. Antaa olla, ja olla olematta. Entä he, jotka eivät voita eivät ole mestareita?

PLEASE LEAVE YOUR IDENTITY AND SMARTPHONES OUTSIDE. THANK YOU.

Kiitän suurinta innoittajaani sekä opettajaani Helmiä, jota ilman tätä teosta ei olisi.

Laulunarvoinen on monitaiteinen näyttämöteos, joka yhdistää ilma-akrobatiaa, musiikkia ja liikettä. Se on teos eletystä. Kokemus ja oivallus. Kiitos viimeisestä. Teos sai ensi-iltansa WHS Teatteri Unionissa Helsingissä marraskuussa 2017.

lisätiedot ja tiedustelut milla.jarvinen@hotmail.com

http://www.kujerruksia.fi/2017/11/lavalta-laulunarvoinen-whs-teatteri.html

https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000005435562.html

———————————————————

TYTTÖ JOKA SÖI KUOLLEITA LINTUJA – ruumiillinen rengasmonologi

kuva ilkka saastamoinen

”Halajan päästä lavalle voidakseni kokea tunteita.”

Tyttö joka söi kuolleita lintuja on esiintyjä Milla Järvisen poikkitaiteellinen sooloesitys. Se on runsaan ruumiillinen rengasmonologi, joka liikkuu sirkuksen ja teatterin laitamilla. Esitys tutkii oman huoneen käsitettä ja toisen ihmisen poissaoloa. Kaikkivoipa esiintyjä, maailman vahvin tyttönainen, pystyy omassa maailmassaan kaikkeen, mutta uskaltaako hän sieltä ulos? Jos oma huone on liian suuri, mahtuuko sinne toista ihmistä? Entä jos omasta huoneesta tuleekin häkki?

Esitysprosessissa on tarkasteltu erilaisia rajapintoja: esiintyjän ja ohjaajan, sirkuksen ja teatterin, minun ja toisen, subjektin ja objektin, sekä esityksen maailman ja ulkopuolisen maailman rajoja. Teoksessa kuullaan esiintyvä taiteilija Milla Järvisen omia tekstejä sekä hänen itse säveltämäänsä musiikkia. Tyttö joka söi kuolleita lintuja on lentävä ilottelu murheen keskellä. Se on suuri leikki, korea taidonnäyte, sulkasato ja talviturkin heitto.

Konsepti ja ohjaus: Milla Järvinen ja Anni Mikkelsson
Skenografia: Milla Järvinen ja Henri Tuulasjärvi

http://www.ts.fi/kulttuuri/nayttamotaide/836812/Kaksi+poikkitaiteellista+tutkielmaa

http://lahenuutisia.vuodatus.net/lue/2015/10/sirkusta-kansainvalisin-savyin-ja-ammattitaidoin

http://www.kujerruksia.fi/2015/10/lavalta-tytto-joka-soi-kuolleita.html

http://haikuarviot.blogspot.fi/2015/10/tytto-joka-soi-kuolleita-lintuja.html

http://www.hs.fi/kulttuuri/a1444361485088

© Milla Järvinen 2019